luni, 21 martie 2011

Alogeni si bastinasi

Cu ceva timp in urma, fostul ministru de externe devenit parlamentar European, bastinasul Adrian Severin spunea despre actualul presedinte al Romaniei ca este tatar si ca aceasta il face sa „manipuleze suferintele poporului roman“.

„Atunci cind vor puterea, alogenii stiu sa inteleaga si sa manipuleze perfect suferintele popoarelor in mijlocul carora traiesc. Este cazul corsicanului Bonaparte pentru francezi, al austriacului Hitler pentru germani, al gruzinului Giugasvili (Stalin) pentru rusi sau al tatarului Basescu pentru romani” spunea romanul get-beget A. Severin.

Termenul alogen este prin etimologie opus lui “bastinas”, de-al locului, adica nascut sau venit din alta parte. Domnul Adrian, ca unul cu radacinile bine infipte in solul natal precum si in spinarea poporului roman, care de altfel l-a si ales sa il reprezinte in PE, ametit de seva intelepciunii mioritice care ii circula prin neuroni, s-a gandit el ca a venit momentul sa isi mai umfle un pic trunchiul bunastarii stramoseseti si, na, pentru asta a gasit el niste fraieri de englezi pe care sa ii fraiereasca de niste bani, ceva in genul smenarilor de odinioara care roiau pe langa casele de schimb valutar.

Acu’, deh, inglejii aia erau de fapt jurnalisti ‘under cover’, iar d-nul Adrian s-a trezit in fundul gol in fata presei. Ei da, explicatii va gasi el, in maniera damboviteana, sunt sigur de asta, de fapt a si gasit, ca de fapt interventia sa era legala, pana si shpaga era legal. Notabil in toata povestea asta este tocmai faptul ca cei care se dau bastinasi sunt de fapt adevaratii alogeni (in sens peiorativ de data asta), pentru ca ei nu dau doi bani pe concepte precum “onoare”, “patrie”, “constiinta morala”, dar stiu sa foloseasca foarte bine prejudecatile celor in mijlocul carora traiesc in propriul lor interes.

Acu’ nu stiu ce-om fi noi astia emigrati, niste alogeni care incearca sa se agate de tulpina fireasca a tarilor prin care au ajuns. Asta e, salutari de la noi, alogenii. Dragostea asta a romanului fata de proprii sai calai o inteleg destuld e greu cateodata. Uite frate, ca scriind despre asta nu sunt patriot in mintea unora si am comis un pacat miscand in front. Hai atunci, “traiasca bastinasii!”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu