duminică, 20 martie 2011

Sange negru contra sange rosu

Ar fi de ras, daca nu ar fi atat de tragic! Seful mincinosilor din Yoropa, piticul Sar-ko-Pinocchio, obosit de escapadele unei trufe - pe nume Racla Rubni - care intamplator ii este sotie, s-a gandit el, in timp ce statea pe closetul lui imperial de pe Yelizes ca ce-ar fi daca ar avea si el micul lui teren de joaca pentru armata sa liliputana, ceva in genul arimencanilor in Yq. E adevarat ca vajnicii sai luptatori aveau articulatiile scapulo-humerale cam anchilozate de la razboaiele anterioare (WW1 and 2, a nu se confunda cu populara firma auto, desi atat WW1&2 cat si VW s-au nascut in aceeasi tara) de cat tinusera mainile sus, dar, gandea el, ca s-or obisnui ei si cu puscoacele astea moderne, mai usoare oricum, si ca, la o adica unchiul Sma il salveaza si de data asta, daca ar da-o gres.

Salivase el destul, ani de zile, in vreme ce unchiul Sma de peste garla atlantica sugea giftuit de la tzatza oleoductelor iqirene. Dupa ce cu cativa ani inainte fratele coloneaua Garbafi i-a sponsorizat campania electorala, gandi el ca e momentul bun sa ii bage un cutit in spate lu' coloneaua, ca sa se piarda urmele finantarii ilegale.

Da' cum piticu' nu e singuru' ratat din Yoropa se mai gasi pe ici pe colo cate unu'' care sa se alature sleahtei insetate de laptele cel negru Lydian. Asa ca degraba se repezira la masinariile lor de ucidere in masa sofisticate si se napustira pe coloneaua, ca cica salveaza tzivilii, insa masinariile astea nastrusnice, insetate de sange, ale lor vor omori mult mai mult tzivili decat ar fi facut-o, cica coloneaua (scuzati cacofonia, da' merge bine in asa companie selecta).

Sa te apuce tristetea, nu alta, cand vezi cum guitza mai ceva ca un groshtei de Ignat viestul cel crescut cu lapte negru cand ii miroazna a sange imbibat cu hidrocarburi.

Sange negru contra sange rosu. Hm, incurcata socoteala... Da' tare am yo o banuiala ca sangele cel rosu isi va cere curand pretul din mainile celor ce l-au varsat. Posibil ca acestia sa arda intr-un foc mai negru decat petrolul cel ce l-au visat si pentru care iute au scos sabia din teaca.

2 comentarii:

  1. Te tavalesti de ras, piticu' s-a suparat ca Angelica nu marseaza la actiunile lui stupide:

    "Angela Merkel guvernează încă o dată în funcţie de imperativele politicii interne, fără nici o consideraţie pentru angajamentele europene şi atlantiste, şi mai ales fără nicio consideraţie pentru poporul libian care luptă pentru libertatea sa, notează Liberation."

    da mey, consideratia piticului mincionos. cum se face ca li se aprinde consideratia doar pe unde galgaie petrolul, huh?

    RăspundețiȘtergere
  2. Principala acuzaţie la adresa aliaţilor vizează implicarea în afacerile interne libiene. Mulţi critici au acuzat şi un dublu standard al Occidentului, care a evitat până acum să se implice în revoltele din Yemen şi Bahrein, reprimate în forţă de autorităţi.

    RăspundețiȘtergere