luni, 8 iunie 2009

Dumnezeu pentru o zi

Vă amintiţi de filmul lui Jim Carrey, "Dumnezeu pentru o zi", în care scenaristul imaginează situaţia ipotetică în care s-ar afla un om în postura de Dumnezeu. Într-una din secvenţe, Jim este pus în situaţia de a răspunde celor care se rugau să câştige la loto (pentru jakcpot, premiul cel mare, evident!), şi pentru că personajul dorea să fie un Dumnezeu bun, pentru a economisi timp, dă "yes to all" din panoul de comandă, adică un raspuns favorabil tuturor rugăciunilor.

Problema apare în ziua următoare, când numeroşii câştigători la loto îşi văd bucuria transformată în tristeţe, din cauza faptului că de data aceasta câştigaseră prea mulţi, astfel încât nici măcar banii pe care îi investiseră nu şi-i recuperează. Impozitele şi comisionul loteriei au luat "grosul" potului. Tristeţea lor se transformă în mânie la adresa lui Dumnezeu, în pofida faptului că El răspunsese favorabil cererilor lor. Este greu să fii Dumnezeu, nu-i aşa?

Probabil că cei despre care se vorbeşte în articolul acesta nu au văzut filmul menţionat mai sus. Ce să faci când mulţimi vin cu biletele loto să fie sfinţite la aceeaşi biserică? Pe cine va alege Cel de Sus? Să dai o şpagă la preot, să te treacă primul pe listă? LOL Păi lângă tine se roagă unul cel puţin la fel de amărât ca tine... Dar i-auzi, asta promite că va face multă binefacere şi va construi chiar şi o biserică dacă va câştiga.... Oops, se pare că are un avantaj. Ce ai putea promite în plus?...

Ah, uitasem, dedicaţia pentru azi:

Music Video Code by Video music section video promo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu