joi, 4 iunie 2009

mai avem idealuri?

Problema pe care o ridică acest om sincer al lui Dumnezeu se poate aplica indiferent de religie; nu contează dacă eşti musulman sau creştin, întrebarea rămâne: trăieşti conform crezului tău? Îţi urmezi idealurile? Sau poate nu mai ai LOL , glumeam, pentru că ar fi grav...

Mi-a plăcut încheierea, când oamenii aplaudau, el îi intreabă: de ce aplaudaţi, despre voi era vorba...

Nu uitaţi, prieteni, despre noi este vorba...



Am primit pe mail materialul. Mi s-a spus că ar fi de pe YouTube, aşa ca ataşez precizarea asta ptr copyright.

5 comentarii:

  1. este posibil ca toti sa avem idealuri si sa ne orientam, metodic sau nu, in directia implinirii lor, doar ca de cele mai multe ori ele difera de la un om la altul. mai degraba intrebarea ar fi daca mai avem credinta si cum o integram in viata noastra.

    RăspundețiȘtergere
  2. sper ca ai remarcat ca - in pofida faptului ca mesajul e adresat formal bisericii crestine - aplicatia pe care am dorit sa o creez este mult mai extinsa. credinta in ceva probabil ca aproape toti oamenii o au, mai putin cei care cedeaza in lupta cu viata (nu ma intreba de ce spun ca viata e o lupta...). din perspectiva mea, ramane intrebarea daca aceasta credinta este corelata cu un ideal.

    RăspundețiȘtergere
  3. E atata esenta in acest mesaj, atata adevar! De ce in acest secol al stiintei si al inteligentei oamenii sunt primitivi in ceea ce priveste relatia cu Dumnezeu? De ce apelam la apa sfintita la dozator, la moaste, la sfinti(?!), la rugaciuni scrise de altii , etc si cate n-or mai fi, cand adevarul e simplu: doar Lui sa te inchini? Ce presupune statutul de crestin? Suntem cu adevarat crestini sau doar pretindem ca suntem?

    RăspundețiȘtergere
  4. Hm... Anonim, m-ai cam bagat in ceaţă cu întrebările tale... Însă, cumva, tu oferi parţial şi răspunsul: ne cam prefacem că suntem creştini, adcă luăm ce ni se pare a fi convenabil din ceea ce numim noi creştinism. De ce apelăm la surogate? Mult din cauza manipulării, din cauză cî suntem marionete în mâinile altor entităţi. Dacă te gândeşi la o soluţie, spune-ne si nouă.

    RăspundețiȘtergere
  5. De ce suntem tot mai rai, pe masura ce ne declaram tot "mai crestini"?
    Solutia? O relatie reala doar cu Dumnezeu, o constientizare a faptului ca fara El suntem pierduti.

    RăspundețiȘtergere