joi, 11 iunie 2009

Să (nu) faci ce zice popa?

Sper că voi găsi înţelegere din partea voastră pentru postarea acestui link (dacă sunteţi persoane mai sensibile, nu daţi click :D ). Vreau să ştiţi că folosesc programe care imi permit monitorizarea eficientă a siturilor WEB, îndeosebi a celor de ştiri, astfel că parcurg aproape zilnic titlurile importante. Mi-a atras atenţia articolul acesta pentru că arată nivelul de înapoiere spirituală din unele zone. Nu vizez un grup religios sau religie anume, pentru că situaţii de genul acesta pot fi întâlnite peste tot în lume.

Am vorbit anterior puţin despre manipulare şi nu vreau să trec peste subiect fără a sublinia încă o dată că, adesea, oamenii de rând sunt victime sigure ale celor care deţin instrumentele puterii. Aproape orice domeniu a ajuns să fie condus de personaje care au ca scop să scoată ceva de pe spinarea semenilor.

Nu ar fi o mare problemă, dacă acestea ar fi cazuri izolate. Din nefericire, în vremurile pe care le trăim, fiecare atacă pe cineva, fie individual, fie la nivel de instituţie, ţara, rasă, ideologie etc.

Rezumatul predicii postate în acest video clip se adresează nu doar celor care mai au idealuri, ci celor ale căror idealuri sunt vii şi întemeiate pe adevăr. Aceste adevăr nu este deloc popular azi, pentru că nu preamăreşte valorile lumii trecătoare, nici nu ne gâdilă egoul. Dacă sunteţi atei, nu vă grăbiţi să aruncaţi cu piatra în ceea ce nu înţelegeţi. Dacă sunteţi creştini, nu vă bucuraţi la gândul că ceilalţi vor arde, ci gandiţiv-vă mai curând cum aţi putea să le comunicaţi adevărul astfel încât să îl accepte.

Să facem ce spune popa? Probabil că depinde LOL însă cel mai sigur e să verificăm cu Scripturile dacă ce spune el este bazat pe Cuvântul lui Dumnezeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu